Thursday, December 3, 2009

"Mmg brg yg kte sayang msti kong awal, yg xsayang smpi kne ikat getah pon thn lg..hukhuk", kata Sarah.




This is the very last moment frozen by my beloved Nikon 551 on self-timer before the lens retracted because of flat battery, causing the camera to lose its balance on the rock and slid right into the cold river, tailed by a loud shrieking of "Aaaaaaaaaahhhh!!!" from the girls.

When I sent the camera to Nikon to be repaired, they told me that the lens are damaged because of sand exposure and need to be replaced, and this would cost me a dear RM513.

Hoh??! Masalahnya gua beli kamera tu pun RM750 je beb,,bukan kamera canggih-canggih apa pun..now if I had to fork out another RM513 (which makes about 68% of harga pembelian asal),,might as well I just go buy a shiny new one! So I told Nikon not to repair and I'll just collect it back later.
.
.
.
.
.
Tapi sebenarnya gua sayang kamera tuu...huhuhuhuhuuh...kerana walaupun ia cuma kamera yang simple dan biasa-biasa saja, it did quite a good job for someone who is a technicality-idiot and terlalu malas untuk menggodek gadget yang dimiliki, like myself. I like it for its simplicity, and I love it because it's handy; mudah untuk mengambil gambar di mana-mana saja.

This is the second time my camera was broken, as my previous Kodak which I also loved dearly pun rosak sebab terhentak dengan haversack yang sarat dan berat on our way back from Belum.

Haih..ada-adaaaaa je...

Nak tunggu occassion apa pulak ni nak jadi penyebab beli kamera baru??

9 comments:

a.k.a. apot said...

iye..kerana itu org tua2 selalu ckp..sayang biar berpada2..huhu..

~n0rliza 0thman~ said...

aikk najmah..
cam ade maksud tersiratt jer.. =D

hailwa said...

najmah bercakap dari pengalaman tu..sebijik mcm org tua la ko nak najmah.ahahah

abistu nak beli kamera apa ni ah?kamera apa best skang?

nozieyusof said...

tunggu occassion kawen-kawen plak la

mintak hantaran kamera nikon dslr ke, canon dslr ke

haha

aku yg nak sebenarnye!!

huhuh

hailwa said...

hoh ko dah terlepas peluang tu la nozie..tunggu hantaran utk fahry karang jela..hehehe

Phoebus Athenos said...

weiii pics dpa elok lagi takkkk

hailwa said...

gambar2 sume ok..x affected.lgpun gambar dpa sume aku dh transfer

a.k.a. apot said...

iye liza..aku berckp berdasarkan pengalamn..ewah~ n aku pun dh plan nak terima hantaran kamera "canggih2" (bak kate ilwa)..

hailwa said...

wah najmah dah siap plan~ tapi perkara pertama adalah ko kena carik dlu org yg nak meng'hantar' tu..heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails